reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dýňová polévka

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 500 g – dýně oloupaná a nakrájená na kostky
  • 2 lžíce – koriandr
  • 1 kus – sušená chilli paprička
  • olivový olej
  • 10 plátků – italská pancetta nakrájená na malé kousky
  • půl svazku – čerstvá šalvěj
  • 1 kus – cibule jemně nakrájená
  • 1500 ml – kuřecí nebo zeleninový vývar
  • 4 lžíce – zakysaná smetana
  • 1 kapka – extra panenský olivový olej
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – čerstvě namletý barevný pepř

Předehřejte si troubu na 200 stupňů C. Kousky dýně dejte na pečicí papír na plech a posypte je nadrcenou chilli papričkou a semínky koriandru. Zakapejte olivovým olejem a pečte, než bude dýně měkká.
Ve větším hrnci s nepřilnavým dnem rozpalte trochu olivového oleje a osmahněte na něm kousky slaniny spolu s šalvějí a nakrájenou cibulkou. V tuto chvíli už by měla být dýně upečená. Vyndejte ji z trouby a přidejte do hrnce, zalijte vývarem a vše přiveďte k varu.
Pusťte se do mixování polévky. Můžete ji rozmixovat celou, nebo můžete část ingrediencí vyndat, odložit stranou a poté je do hladkého krému vrátit. Dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem.
Hotový krém dejte na talíř a dle chuti můžete zjemnit lžící zakysané smetany. Na závěr přidejte pár kapek extra panenského olivového oleje.

Zdroj: Dýňová polévka; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/dynova-polevka.html [On-line 26.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.