Ingredience
- dýně hokkaidó 1 kus
- kuřecí vývar 1 l
- smetana 300 ml
- menší cibule 1 kus
- olej, sůl, pepř 1 špetka
Dýni očistíme a lžící vydlabeme semínka. Dužinu oloupeme a nakrájíme na třícentimetrové kostky. Cibuli také oloupeme a nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět, přidáme dýni a chvíli restujeme, poté přidáme vývar a povaříme, dokud nebude dýně měkká. Zhruba po dvaceti minutách přidáme sůl a pepř a přilijeme smetanu. Chvíli povaříme (5 minut stačí) a následně rozmixujeme tyčovým mixérem. Při servírování kápneme do polévky pár kapek dýňového oleje.
Zdroj: Dýňová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynova-polevka-4 [On-line 17.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář