reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dýňová polévka

Ingredience

  • dýně hokkaidó 1 kus
  • kuřecí vývar 1 l
  • smetana 300 ml
  • menší cibule 1 kus
  • olej, sůl, pepř 1 špetka

Dýni očistíme a lžící vydlabeme semínka. Dužinu oloupeme a nakrájíme na třícentimetrové kostky. Cibuli také oloupeme a nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět, přidáme dýni a chvíli restujeme, poté přidáme vývar a povaříme, dokud nebude dýně měkká. Zhruba po dvaceti minutách přidáme sůl a pepř a přilijeme smetanu. Chvíli povaříme (5 minut stačí) a následně rozmixujeme tyčovým mixérem. Při servírování kápneme do polévky pár kapek dýňového oleje.

Zdroj: Dýňová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynova-polevka-4 [On-line 17.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.