reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dýňová polévka

Ingredience

  • dýně hokkaidó 1 kus
  • máslo 50 g
  • střední cibule 1 kus
  • česnek 2 stroužky
  • zeleninový vývar 1 l
  • bobkový list 2 kusy
  • muškátový oříšek 1 dávka
  • citronová šťáva 1 lžička
  • smetana na vaření 200 ml
  • zakysaná smetana 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka

Na másle orestujeme cibuli a nahrubo nakrájený česnek, který po chvíli vyndáme. Přidáme očištěnou dýni, nakrájenou na kostičky. Orestujeme a zalijeme horkým zeleninovým vývarem a citronovou šťávou. Pak přidáme všechno koření – bobkový list, muškátový oříšek, sůl a pepř. Pod pokličkou necháme asi 30 minut povařit a podusit. Následně vyndáme bobkový list a polévku rozmixujeme dohladka ponorným mixérem. Nakonec přidáme smetanu a ničím jiným už nezahušťujeme. Při servírování zdobíme čerstvou bazalkou a případně lžící zakysané smetany přímo na talíř.

Zdroj: Dýňová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynova-polevka-6 [On-line 15.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.