Potřebujeme:
- 200 g pečené dýně hokaido,
- 400 g špaldové celozrnné mouky,
- 120 ml obilného mléka,
- 100 g nerafinovaného třtinového cukru,
- 60 ml řepkového oleje,
- 80 g nasekaných vlašských ořechů,
- 50 g rozinek,
- 1 vejce,
- 2 lžičky strouhaného zázvoru,
- 1 a půl lžičky kypřícího prášku bez fosfátů,
- 1 lžičku mleté skořice,
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku,
- ½ lžičky mletého nového koření,
- olivový olej na pokapání před pečením,
- špetku soli,
- kozí sýr a bylinky na servírování
Upečenou dýni dáme do kutru. Lehce podlijeme vodou a rozmixujeme na pyré. Rozmixovanou dýni přendáme do mísy. Přidáme olej, obilné mléko, cukr, vejce a vyšleháme dohladka. Mouku smícháme s kypřícím práškem a kořením – sůl, mletá skořice, muškátový oříšek, mleté nové koření a zázvor. Přidáme rozinky a nasekané ořechy. Moučnou směs zapracujeme do dýňové směsi. Tvarujeme bochánky a skládáme je na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut. Servírujeme s kozím sýrem a bylinkami.
Zdroj: Dýňové bochánky; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/dynove-bochanky-1-12-2014.html [On-line 03.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář