reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dýňové bochánky

Potřebujeme:

  • 200 g pečené dýně hokaido,
  • 400 g špaldové celozrnné mouky,
  • 120 ml obilného mléka,
  • 100 g nerafinovaného třtinového cukru,
  • 60 ml řepkového oleje,
  • 80 g nasekaných vlašských ořechů,
  • 50 g rozinek,
  • 1 vejce,
  • 2 lžičky strouhaného zázvoru,
  • 1 a půl lžičky kypřícího prášku bez fosfátů,
  • 1 lžičku mleté skořice,
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku,
  • ½ lžičky mletého nového koření,
  • olivový olej na pokapání před pečením,
  • špetku soli,
  • kozí sýr a bylinky na servírování

Upečenou dýni dáme do kutru. Lehce podlijeme vodou a rozmixujeme na pyré. Rozmixovanou dýni přendáme do mísy. Přidáme olej, obilné mléko, cukr, vejce a vyšleháme dohladka. Mouku smícháme s kypřícím práškem a kořením – sůl, mletá skořice, muškátový oříšek, mleté nové koření a zázvor. Přidáme rozinky a nasekané ořechy. Moučnou směs zapracujeme do dýňové směsi. Tvarujeme bochánky a skládáme je na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut. Servírujeme s kozím sýrem a bylinkami.

Zdroj: Dýňové bochánky; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/dynove-bochanky-1-12-2014.html [On-line 03.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.