Ingredience
- tempeh 2 kusy
- dýně hokkaidó 140 g
- batáty 250 g
- celer 100 g
- máslo ghí 50 ml
- slunečnicová semínka 40 g
- smetana (možno i kysaná) 30 ml
- máslo 40 g
- sůl a pepř 1 špetka
rucolový salát:
- rukola 200 g
- avokádo 1 kus
- cherry rajčátka 1 hrst
dresink:
- dijonská hořčice 1 lžička
- olivový olej 3 lžíce
- vinný ocet 1 lžička
- sůl a pepř 1 špetka
1.Tempeh podélně rozkrojený a lehce potažený ghí opečeme pět minut na grilu či horké pánvi.
2. Batáty oloupeme a spolu s celerem uvaříme jako klasické brambory. Poté je dohromady s máslem a smetanou rozšťoucháme na pyré a dochutíme solí.
3. Dýni pokrájenou na malé kostičky vypražíme na horkém ghí, můžeme přidat i cibulku. Osolíme a podáváme s ostatními složkami hlavního chodu a se salátem.
4. Na salát si kousky oloupaného a vypeckovaného avokáda lehce promícháme s rukolou. Ingredience na zálivku smísíme a hotovým dresinkem a tím pokapeme salát svrchu. Rajčátka přidáme až nakonec, zůstanou tak déle čerstvá.
Zdroj: Dýňové škvarky, tempeh; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynove-skvarky-tempeh [On-line 07.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář