reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dýňové škvarky, tempeh

Ingredience

  • tempeh 2 kusy
  • dýně hokkaidó 140 g
  • batáty 250 g
  • celer 100 g
  • máslo ghí 50 ml
  • slunečnicová semínka 40 g
  • smetana (možno i kysaná) 30 ml
  • máslo 40 g
  • sůl a pepř 1 špetka

rucolový salát:

  • rukola 200 g
  • avokádo 1 kus
  • cherry rajčátka 1 hrst

dresink:

  • dijonská hořčice 1 lžička
  • olivový olej 3 lžíce
  • vinný ocet 1 lžička
  • sůl a pepř 1 špetka

1.Tempeh podélně rozkrojený a lehce potažený ghí opečeme pět minut na grilu či horké pánvi.

2. Batáty oloupeme a spolu s celerem uvaříme jako klasické brambory. Poté je dohromady s máslem a smetanou rozšťoucháme na pyré a dochutíme solí.

3. Dýni pokrájenou na malé kostičky vypražíme na horkém ghí, můžeme přidat i cibulku. Osolíme a podáváme s ostatními složkami hlavního chodu a se salátem.

4. Na salát si kousky oloupaného a vypeckovaného avokáda lehce promícháme s rukolou. Ingredience na zálivku smísíme a hotovým dresinkem a tím pokapeme salát svrchu. Rajčátka přidáme až nakonec, zůstanou tak déle čerstvá.

Zdroj: Dýňové škvarky, tempeh; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynove-skvarky-tempeh [On-line 07.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.