Na 4 porce potřebujeme:
Těsto:
- 500 g polohrubé mouky,
4 vejce,
2 lžíce olivového oleje,
voda dle potřeby
Náplň:
- 400 g dýně,
- 2 šalotky,
- 80 g másla,
- kousek zázvoru,
- sůl, pepř
- šalvěj,
- máslo,
- cherry rajčata,
- parmazán
Z mouky, vajec a oleje vypracujeme vláčné těsto. Pokud je potřeba, přidáme trochu studené vody. Těsto necháme zabalené ve folii odležet.
Zralou dýni rozkrájíme na čtvrtky, osolíme, opepříme, potřeme máslem a v troubě při 180 °C 35–45 minut pečeme, poté propasírujeme.
Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle se zázvorem. Pak přimícháme propasírovanou dýni, ochutíme, necháme vydusit přebytečnou tekutinu a necháme vychladnout.
Těsto vyválíme na tenké plátky. Vykrájíme čtverce, pomažeme rozšlehaným vejcem a naplníme dýňovou náplní. Tortelíny pečlivě uzavřeme a vaříme v osolené vodě 3–4 minuty.
Čerstvé máslo rozpustíme na pánvi. Uvařené tortelínky vložíme do másla, přidáme šalvěj nakrájenou na nudličky a třešňová rajčátka. Zasypeme nastrouhaným parmazánem a podáváme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/dynove-tortelinky-18-3-2010.html
Poslední tip, trik či komentář