reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dýňovo-bramborové pyré

Potřebujeme:

  • ½ kg brambor
  • ½ kg dýně
  • 2 lžíce másla
  • kousek celeru
  • cukr
  • ocet
  • kari
  • mletý černý pepř
  • muškát (květ nebo oříšek)
  • sůl

Oloupané brambory nakrájejte na kostky a dejte vařit s kouskem celeru do osolené vody.
Oloupejte kus dýně, odstraňte semínka a nakrájejte na kostičky. Do hlubší pánve dejte nasucho muškátový květ, mírně podlijte vodou, posolte, pocukrujte, jemně okyselte a přidejte nakrájenou dýni. Duste pod pokličkou do změknutí.
Vařené brambory slijte a odstraňte celer. Přidejte k bramborám dušenou dýni, studené máslo a ručně prošťouchejte do pyré. Uložte do tepla, nejlépe do peřin.

Zdroj: Dýňovo-bramborové pyré; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/originalni-pyre-dynovo-bramborove.html [On-line 14.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.