reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Vepřové roláda s vejcem

Potřebujeme:

  • 1,2 kg vepřové kýty seříznuté do velkého řízku
  • 125 g másla
  • 4 oloupaná vejce natvrdo
  • 100 g krájené dušené vepřové šunky
  • kmín
  • sůl
  • kuchařský provázek

Velký vepřový řízek naklepejte na tloušťku maximálně 1 cm, osolte, hodně okmínujte a na řízek rozložte plátky šunky. Vajíčkům seřízněte špičky, aby se dala snadno přitisknout k sobě a položte je na kraj řízku. Zaviňte roládu a ovažte ji provázkem. Zvrchu ji posolte a dobře pokmínujte, vložte do pečenky, podlijte vodou a přidejte plátky másla. Pečte hodinu a půl. Po půlhodině je třeba roládu pootočit a případně podlít. Po upečení ji zabalte do alobalu a nechte odpočívat.

Zdroj: Vepřové roláda s vejcem; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/rychla-a-chutna-veprova-rolada-s-vejcem.html [On-line 14.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.