reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dýňový cheesecake

na formu o průměru 24 cm, asi 8 porcí:

  • 250 g máslových sušenek
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 120 g másla
  • 1 vejce
  • kůra z jednoho citronu
  • 4 větší vejce
  • 400 g terminovaného sýru (Lučiny)
  • šťáva z jednoho citronu
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 200 g očištěné dýně Hokaido
  • 250 g zakysané smetany

Sušenky rozdrtíme nebo umeleme v mixeru a se skořicí, změklým máslem, vejcem a citronovou kůrou vytvoříme drobivé těsto, které silně vmáčkneme do dortové formy. Korpus by měl být vysoký asi centimetr. Pečeme ho při 200 °C 10–15 minut.

Vejce rozmícháme se sýrem, ochutíme citronovou šťávou, cukrem, obsahem vanilkového lusku a přidáme najemno nastrouhanou dýni.

Tuto směs vlijeme na předpečený korpus a v předehřáté troubě na 160 °C pečeme asi 40 minut. Dort necháme zchladnout, poté vložíme do lednice. Podáváme až druhý den se zakysanou smetanou (buď s ní dort potřeme před porcováním, nebo ho ozdobíme až na talířku).

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=821

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.