na těsto:
- 600 g hladké mouky
20 g droždí
100 g cukru
1 dl mléka na kvásek
180 ml oleje
2 vejce
na náplň:
- 500 g muškátové dýně
meruňková marmeláda
na ořechovou žmolenku:
- 300 g hladké mouky
300 g cukru krystal
250 g másla
200 g lískových oříšků
Muškátovou dýni oloupeme a nakrájíme na kostky asi 1,5 cm. Z části cukru, droždí a mléka připravíme kvásek, který dáme na teplé místo vykynout. Do mísy dáme mouku, cukr, kvásek, olej, vejce a vyválíme nelepivé těsto, které dáme na plech s pečícím papírem. V průběhu kynutí těsto roztahujeme po celém plechu. Na těsto dáme dýni, kterou smícháme s meruňkovou marmeládou. Na konec posypeme žmolenkou s ořechy a pečeme cca 40 minut při teplotě 160 stupňů.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/363-dynovy-kolac-s-liskovymi-orechy-bonus/
Poslední tip, trik či komentář