4–6 porcí
- voda
- 200 g krystalového cukru
- 2 citrony (jeden na šťávu, druhý nakrájet)
- 2 hvězdičky badyánu
- 2 svitky skořice
- 6 hřebíčků
- 1 kg očištěné dýně (např. Goliáš)
Přiměřené množství vody ochutíme cukrem, citronovou šťávou, přidáme nakrájený citron na plátky, koření a chvíli povaříme. Do rozvaru přidáme dýni nakrájenou na kostky o velikosti 2 x 2 cm, vaříme chvilku, až je dýně na skus. Nesmí se nám rozvařit. Kompot odstavíme a necháme dobře vychladit.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=822
Poslední tip, trik či komentář