reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Egedská fazolová polévka

4 porce

  • 500 g bílých fazolí
  • 600 g vepřového plecka
  • 1 menší uzené koleno
  • 1 polévková lžíce mleté červené papriky
  • 1 cibule
  • 2 polévkové lžíce sádla
  • sůl
  • pepř

Bílé fazole a uzené koleno uvaříme doměkka a odložíme stranou. Z vepřového plecka, cibule, papriky a rajčat připravíme obvyklým způsobem guláš. Až maso v guláši změkne, vrátíme nakrájené uzené koleno a polovinu množství bílých fazolí do kotlíku. Druhou polovinu fazolí rozmačkáme na kaši a přidáme do polévky, jakmile se začne polévka vařit. Tím polévku zahustíme. Důkladně promícháme a můžeme podávat.

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3541

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.