Těsto:
- 13 dkg másla
- 13 dkg krystalového cukru
- 25 dkg mouky
- 1 vejce
- 1 balení prášku do pečiva
Krém:
- 20 dkg cukru
- 6 dl jablečného vína
- 2 balení vanilkového pudingového prášku
- 1,5 dkg oloupaných a nakrájených jablek
Z másla pokojové teploty, krystalového cukru a jednoho celého vejce vypracujeme hladkou směs. Přidáme mouku a prášek do pečiva, těsto prohněteme, vyválíme a přelijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na pečení. Odložíme na chladné místo.
Do mírně vroucí vody vsypeme 20 dkg cukru. Přilijeme 5,5 dl jablečného vína. Pudingový prášek rozmícháme v 0,5 dl jablečného vína a nalijeme do vroucího oslazeného vína. Za stálého míchání několik minut povaříme.
Na ztuhlé těsto položíme na dílky nakrájená jablka, nalijeme puding ochucený vínem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Pečeme asi půldruhé hodiny. Před podáváním necháme alespoň jeden den odležet na chladném místě.
Zdroj: TV Paprika Upečme si něco http://tvpaprika.hu/cs/node/3883
Poslední tip, trik či komentář