reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Elsaský dort z jablečného vína

Těsto:

  • 13 dkg másla
  • 13 dkg krystalového cukru
  • 25 dkg mouky
  • 1 vejce
  • 1 balení prášku do pečiva

Krém:

  • 20 dkg cukru
  • 6 dl jablečného vína
  • 2 balení vanilkového pudingového prášku
  • 1,5 dkg oloupaných a nakrájených jablek

Z másla pokojové teploty, krystalového cukru a jednoho celého vejce vypracujeme hladkou směs. Přidáme mouku a prášek do pečiva, těsto prohněteme, vyválíme a přelijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na pečení. Odložíme na chladné místo.

Do mírně vroucí vody vsypeme 20 dkg cukru. Přilijeme 5,5 dl jablečného vína. Pudingový prášek rozmícháme v 0,5 dl jablečného vína a nalijeme do vroucího oslazeného vína. Za stálého míchání několik minut povaříme.

Na ztuhlé těsto položíme na dílky nakrájená jablka, nalijeme puding ochucený vínem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Pečeme asi půldruhé hodiny. Před podáváním necháme alespoň jeden den odležet na chladném místě.

Zdroj: TV Paprika Upečme si něco http://tvpaprika.hu/cs/node/3883

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.