Ingredience
- 800 g hovězího Entrecôte (vysoký roštěnec s tukem)
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
Na máslovou směs:
- 125 g měkkého másla
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 15 ml oleje
- 10 g indického kari
- 1 lžíce petrželky
- 1 lžíce bazalky
- 1 lžička tymiánu
Na salát:
- ½ lžičky malých kaparů
- Šťáva z ½ citronu
- 1 žloutek
- 3 ančovičky
- 2 lžičky worcesterské omáčky
- ½ lžičky mořské soli
- 1 lžička mletého pepře
- ½ lžičky mletého zázvoru
Maso naporcujeme na steaky, které osolíme, opepříme a potřeme olejem. Po 2 minutách z každé strany je opečeme na rozpáleném oleji. Následně je pomažeme máslovou směsí a dáme do trouby. Pečeme 4 minuty na 180 stupňů.
Salát:
Cibuli a česnek nakrájíme a osmahneme na oleji; po chvilce do pánve přidáme i kari. V míse mezitím smícháme nasekané ančovičky, kapary a bylinky, k nimž pak přimícháme osmahnutou cibuli s česnekem. Ochutíme zázvorem, worcesterovou omáčkou, solí, pepřem, šťávou z citronu a máslem. Nakonec přidáme žloutek, promícháme a dáme do lednice.
Zdroj: Entrecôte Cafe de Paris; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2420-entrecote-cafe-de-paris/ [On-line 01.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář