reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ladinské ravioly se špenátem – Schlutzkrapfen

Těsto

  • ½ kg hladké pšeničné mouky
  • 2 lžíce žitné mouky
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • teplé mléko
  • 1 vejce
  • sůl
  • voda

Náplň

  • spařený a namletý listový špenát
  • tvaroh nebo ricotta
  • sůl

Na podávání

  • parmezán
  • přepuštěné máslo

Z ingrediencí na těsto vypracujeme tuhé hladké těsto, které zakryté utěrkou necháme odležet při pokojové teplotě půl hodiny.

Náplň připravíme smícháním špenátu s ricottou, ochutíme solí.

Těsto vkládáme do strojku na těstoviny a tvarujeme tenké pláty, z nichž vykrajujeme kolečka o průměru asi 8 cm, střed poklademe lžičkou špenátové směsi, přeložíme napůl a kraje umáčkneme. Vkládáme do vařící se vody. Vaříme 8−10 minut.

Podáváme se strouhaným parmezánem a přeléváme přepuštěným máslem.

Pozn.: Pokud nemáme strojek na těstoviny, těsto vyvalujeme válečkem.

Zdroj: Ladinské ravioly se špenátem – Schlutzkrapfen; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1388-ladinske-ravioly-se-spenatem-schlutzkrapfen/ [On-line 01.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.