reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Entrecôte Cafe de Paris

Ingredience

  • 800 g hovězího Entrecôte (vysoký roštěnec s tukem)
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Na máslovou směs:

  • 125 g měkkého másla
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 15 ml oleje
  • 10 g indického kari
  • 1 lžíce petrželky
  • 1 lžíce bazalky
  • 1 lžička tymiánu

Na salát:

  • ½ lžičky malých kaparů
  • Šťáva z ½ citronu
  • 1 žloutek
  • 3 ančovičky
  • 2 lžičky worcesterské omáčky
  • ½ lžičky mořské soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • ½ lžičky mletého zázvoru

Maso naporcujeme na steaky, které osolíme, opepříme a potřeme olejem. Po 2 minutách z každé strany je opečeme na rozpáleném oleji. Následně je pomažeme máslovou směsí a dáme do trouby. Pečeme 4 minuty na 180 stupňů.

Salát:

Cibuli a česnek nakrájíme a osmahneme na oleji; po chvilce do pánve přidáme i kari. V míse mezitím smícháme nasekané ančovičky, kapary a bylinky, k nimž pak přimícháme osmahnutou cibuli s česnekem. Ochutíme zázvorem, worcesterovou omáčkou, solí, pepřem, šťávou z citronu a máslem. Nakonec přidáme žloutek, promícháme a dáme do lednice.

Zdroj: Entrecôte Cafe de Paris; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2420-entrecote-cafe-de-paris/ [On-line 01.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.