Motýlci se šunkou na smetaně
4 porce
- 320 g farfalle (motýlci)
- 250 g pražské šunky (jeden tlustý plátek)
- 2 dl smetany
- strouhaný parmazán
- petrželka
- máslo
- olej extra virgin
Těstoviny uvaříme v osolené vodě do podoby “al dente”. Šunku nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme kousek másla s olivovým olejem, vhodíme šunku a orestujeme. Poté přilijeme smetanu a necháme chvíli zredukovat, aby zhoustla. Podle chuti nastrouháme do omáčky parmazán, přihodíme uvařené těstoviny a promícháme. Při servírování posypeme těstoviny nasekanou petrželkou a nastrouhaným parmazánem, zakápneme olivovým olejem.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Farfalle-panna-prosciutto/
Poslední tip, trik či komentář