reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Fazolačka podle spisovatele Ernesta Hemingwaye

Potřebujeme:

  • 1 plechovku bílých fazolí ve slaném nálevu
  • 1 plechovku červených fazolí v rajčatovém nálevu
  • 200 g klobásy Chorizo
  • 0,5 l masového vývaru
  • 1 červenou cibuli
  • 4 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 feferonku
  • 1 lžíci hladké kukuřičné mouky
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžičky sladké červené papriky
  • ½ lžičky chilli
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • 1 lžíci olivového oleje
  • snítka hladkolisté petrželky
  • pepř
  • sůl

Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibulku a přidáme do hrnce kolečka klobásy (silná 3-4 mm) a plátky ze 3 stroužků česneku. Společně restujeme, dokud se z uzeniny nevysmahne část tuku. Vsypeme scezené bílé fazole, červené fazole i s nálevem, čtvrtky rajčat, kolečka feferonky, koření a sůl. Krátce povaříme a zahustíme kukuřičnou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Nakonec dochutíme rozetřeným stroužkem česneku. Do každé porce polévky přidáme lžíci zakysané smetany a sekanou petrželku.

Zdroj: Fazolačka podle spisovatele Ernesta Hemingwaye; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/hemingwayova-fazolacka.html [On-line 09.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.