Potřebujeme:
- 1 plechovku bílých fazolí ve slaném nálevu
- 1 plechovku červených fazolí v rajčatovém nálevu
- 200 g klobásy Chorizo
- 0,5 l masového vývaru
- 1 červenou cibuli
- 4 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 feferonku
- 1 lžíci hladké kukuřičné mouky
- 4 lžíce zakysané smetany
- 2 lžičky sladké červené papriky
- ½ lžičky chilli
- ½ lžičky mletého koriandru
- 1 lžíci olivového oleje
- snítka hladkolisté petrželky
- pepř
- sůl
Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibulku a přidáme do hrnce kolečka klobásy (silná 3-4 mm) a plátky ze 3 stroužků česneku. Společně restujeme, dokud se z uzeniny nevysmahne část tuku. Vsypeme scezené bílé fazole, červené fazole i s nálevem, čtvrtky rajčat, kolečka feferonky, koření a sůl. Krátce povaříme a zahustíme kukuřičnou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Nakonec dochutíme rozetřeným stroužkem česneku. Do každé porce polévky přidáme lžíci zakysané smetany a sekanou petrželku.
Zdroj: Fazolačka podle spisovatele Ernesta Hemingwaye; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/hemingwayova-fazolacka.html [On-line 09.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář