4 porce
- 1 celé uzené vepřové koleno
- ½ kg hnědých fazolí
- 2 mrkve
- 1 kořen petržele
- 1 vajíčko
- mouka
- 2 dl zakysané smetany
- 1 svazeček petrželové natě
- bobkový list
- sůl
- pepř
Den před vařením fazole namočíme do vody. Následujícího dne začneme vařit koleno, vaříme je dvě hodiny, a potom k němu přidáme fazole. Přisypeme bobkový list a opepříme.
Potom do polévky nakrájíme zeleninu, a až všechny ingredience změknou, uděláme si z oleje a trošky mouky jíšku. Důkladně ji zamícháme, potom ji stáhneme s plotny a přisypeme do jíšky papriku. Přilijeme trochu teplé vody, načež jíšku přmícháme k polévce.
Za vajíčka, mouky, špetky soli a malého množství vody si uděláme kapání, které potom po kouskách uždibujeme do polévky.
Polévku před podáváním ozdobíme petrželkou a zakapeme zakysanou smetanou.
Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3676
Poslední tip, trik či komentář