reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Fazolová polévka „Jókai” – Menu Nádraží

4 porce

  • 1 celé uzené vepřové koleno
  • ½ kg hnědých fazolí
  • 2 mrkve
  • 1 kořen petržele
  • 1 vajíčko
  • mouka
  • 2 dl zakysané smetany
  • 1 svazeček petrželové natě
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř

Den před vařením fazole namočíme do vody. Následujícího dne začneme vařit koleno, vaříme je dvě hodiny, a potom k němu přidáme fazole. Přisypeme bobkový list a opepříme.

Potom do polévky nakrájíme zeleninu, a až všechny ingredience změknou, uděláme si z oleje a trošky mouky jíšku. Důkladně ji zamícháme, potom ji stáhneme s plotny a přisypeme do jíšky papriku. Přilijeme trochu teplé vody, načež jíšku přmícháme k polévce.

Za vajíčka, mouky, špetky soli a malého množství vody si uděláme kapání, které potom po kouskách uždibujeme do polévky.

Polévku před podáváním ozdobíme petrželkou a zakapeme zakysanou smetanou.

Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3676

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.