Potřebujeme:
- 150–200 g slaniny,
- ½ kg brambor nakrájených na malé kostičky,
- 1 plechovku krájených loupaných rajčat,
- 1 plechovku červených fazolí i s nálevem,
- 1 plechovku bílých fazolí i s nálevem,
- 2 lžíce rajského protlaku,
- 2 lžíce hořčice,
- 1 cibuli,
- 4 lžíce medu,
- 1 masox + 0,5 l vody (vývar),
- 2–3 stroužky česneku,
- petrželku,
- sůl, pepř 4 barev
V hrnci orestujeme slaninu, přidáme cibuli, vmícháme med, rajský protlak a hořčici. Zalijeme vývarem, opepříme, přidáme brambory a vaříme, až jsou brambory měkké.
Když jsou brambory uvařené, přidáme fazole, česnek, necháme projít varem a na závěr přidáme petrželku.
Zdroj: Fazolová polévka; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/fazolova-polevka.html [On-line 05.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář