reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečené masové buletky v houbové omáčce

Potřebujeme:

  • 200 g vepřových jater,
  • 500 g vepřového mletého masa,
  • ½ kg brambor, 3 vejce,
  • 300 ml smetany, 3 cibule,
  • 2 a ½ lžíce hladké mouky,
  • hrst sušených hub,
  • hrst čerstvých žampionů,
  • 3 rohlíky,
  • 5 ks jarní cibulky,
  • 2 lžíce másla,
  • 1 dcl bílého vína,
  • parmazán,
  • bazalku,
  • olej, sůl, pepř, drcený kmín

Na oleji opečeme nakrájenou cibulku a nakrájené rohlíky. Přendáme do mísy s mletým masem a přidáme nakrájená játra. Osolíme, opepříme, smícháme a zahustíme moukou. Brambory nakrájíme na kostičky a předvaříme cca 5 minut.

Z mletého těsta utvoříme buletky a opečeme na pánvi. Vyndáme, na zbytku oleje opečeme zbytek cibule, jarní cibulku, namočené houby a žampiony, zalijeme vínem a smetanou, osolíme, opepříme a necháme zredukovat.

Do zapékací misky naskládáme buletky, nasypeme vařené brambory, přidáme čerstvou bazalku, dáme opět vrstvu buletek a zalijeme omáčkou. Posypeme parmazánem a dáme do trouby na 30 minut při 220 °C.

Zdroj: Zapečené masové buletky v houbové omáčce; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zapecene-masove-buletky-v-houbove-omacce.html [On-line 05.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.