reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Fazolová polévka

Potřebujeme:

  • 150–200 g slaniny,
  • ½ kg brambor nakrájených na malé kostičky,
  • 1 plechovku krájených loupaných rajčat,
  • 1 plechovku červených fazolí i s nálevem,
  • 1 plechovku bílých fazolí i s nálevem,
  • 2 lžíce rajského protlaku,
  • 2 lžíce hořčice,
  • 1 cibuli,
  • 4 lžíce medu,
  • 1 masox + 0,5 l vody (vývar),
  • 2–3 stroužky česneku,
  • petrželku,
  • sůl, pepř 4 barev

V hrnci orestujeme slaninu, přidáme cibuli, vmícháme med, rajský protlak a hořčici. Zalijeme vývarem, opepříme, přidáme brambory a vaříme, až jsou brambory měkké.

Když jsou brambory uvařené, přidáme fazole, česnek, necháme projít varem a na závěr přidáme petrželku.

Zdroj: Fazolová polévka; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/fazolova-polevka.html [On-line 05.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.