- 200 g fazolí
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- lžíce hladké mouky
- 3 papriky
- nejlépe různých barev
- 150 g tenké klobásy
- 1 rajčatový protlak
- 2 stroužky česneku
- sůl, mletý pepř
- mletá paprika
- zelená petrželka
Předem omyté a namočené fazole uvaříme doměkka, scedíme a vývar uchováme. Připra¬víme cibulovou jíšku, přidáme na kolečka na¬krájenou klobásu, papriky nakrájené na nudlič¬ky nebo kostičky, protlak a vše orestujeme, přidáme mletou papriku, promícháme a zalije¬me zchladlým vývarem z fazolí. Osolíme, opepříme a povaříme asi 15 minut. Pak přidá¬me vařené fazole, prolisovaný česnek a nase¬kanou zelenou petrželku.
Poslední tip, trik či komentář