Potřebujeme:
- 2 hrnky uvařených černých fazolí,
- 1 a 1/2 hrnku quinoi,
- 1 větší batát nakrájený na kostičky,
- 4 hrnky zeleninového vývaru
- 1 konzervu drcených rajčat,
- 2 stroužky česneku,
- 1 cibuli,
- 2 mrkve,
- 2 lžičky sušeného chilli,
- 1 lžičku římského kmínu,
- 1/2 lžičky kurkumy,
- 1/4 lžičky skořice,
- špetka muškátového oříšku,
- 1 lžičku olivového oleje, sůl
Na dresink:
- 1 hrnek řeckého jogurtu,
- 2 lžičky chilli omáčky,
- 1/2 lžičky medu,
- 1/4 lžičky dijonské hořčice
Na oheň dáme pánev s olejem a zahřejeme. Vsypeme koření – římský kmín, sušené chilli, kurkumu, skořici, muškátový oříšek a krátce orestujeme. Mezitím si nakrájíme cibuli a česnek. Nakrájenou cibuli a česnek přidáme ke koření a restujeme. Poté přidáme nastrouháme mrkev, osolíme a přidáme sterilovaná rajčata, quinou, fazole a kostičky batátu. Zalijeme vývarem a vaříme 15 – 20 minut. Následně smícháme ingredience na dresink a servírujeme s chilli.
Zdroj: Fazolové chilli s quinoou a batáty; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/fazolove-chilli-s-quinoou-a-bataty-10-11-2014.html [On-line 11.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář