Ingredience
- bílé fazole 250 g
- tuk 50 g
- hladká mouka 40 g
- mrkev 1 kus
- petržel 1 kus
- bobkový list 1 kus
- nové koření 2 kuličky
- pepř 3 kuličky
- česnek 1 stroužek
- polévkové koření 1 dávka
- domácí nudle 1 dávka
- zelená petrželka 1 dávka
- sůl 1 špetka
Fazole namočíme den dopředu do vody. Na tuku si uděláme světlou jíšku, kterou zředíme asi litrem vody a přidáme namočené fazole. Vaříme pozvolna s uvedeným kořením a kořenovou zeleninou, zatím nesolíme! Luštěniny jsou asi za hodinu měkké. Vyjmeme koření a polévku tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté dochutíme solí a polévkovým kořením.V osolené vodě uvaříme domácí lokše (nudle). Dáme do talíře, zalejeme polévkou a ozdobíme petrželkou.
Zdroj: Fazolový krém, domácí lokše; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/fazolovy-krem-domaci-lokse [On-line 17.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář