reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Filet z kapra dušený v mangoldu

Potřebujeme:

  • 600 g filetů z kapra bez kůže,
    600 g lososové fáše (losos, smetana, vejce, sůl, pepř),
    listy mangoldu,
    sůl, pepř

Na omáčku:

  • 1 lžíci másla,
  • 2 lžíce šalotky nakrájené nadrobno,
  • 200 ml bílého vína,
  • 1 lžíci hladké mouky,
  • 200 ml rybího vývaru,
  • šafrán,
  • sůl

Z listů mangoldu vyřežeme tvrdé stonky. Krátce je povaříme ve vroucí osolené vodě a pak je zchladíme. Do listů mangoldu rozdělíme lososovou fáš. Na ní položíme kousek kapra. Osolíme, opepříme a dáme další vrstvu fáše. Pak zabalíme balíčky, které dáme na pařák a vaříme.
Mezitím si připravíme omáčku. Na másle orestujeme šalotku, zalijeme ji vínem a necháme ho vyvařit. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem se šafránem a vaříme. Omáčku zahustíme máslem.
Vařené balíčky vyndáme z páry, rozložíme na talíř a přelijeme omáčkou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/filet-z-kapra-duseny-v-mangoldu-6-9-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.