Potřebujeme:
- 600 g filetů z kapra bez kůže,
600 g lososové fáše (losos, smetana, vejce, sůl, pepř),
listy mangoldu,
sůl, pepř
Na omáčku:
- 1 lžíci másla,
- 2 lžíce šalotky nakrájené nadrobno,
- 200 ml bílého vína,
- 1 lžíci hladké mouky,
- 200 ml rybího vývaru,
- šafrán,
- sůl
Z listů mangoldu vyřežeme tvrdé stonky. Krátce je povaříme ve vroucí osolené vodě a pak je zchladíme. Do listů mangoldu rozdělíme lososovou fáš. Na ní položíme kousek kapra. Osolíme, opepříme a dáme další vrstvu fáše. Pak zabalíme balíčky, které dáme na pařák a vaříme.
Mezitím si připravíme omáčku. Na másle orestujeme šalotku, zalijeme ji vínem a necháme ho vyvařit. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem se šafránem a vaříme. Omáčku zahustíme máslem.
Vařené balíčky vyndáme z páry, rozložíme na talíř a přelijeme omáčkou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/filet-z-kapra-duseny-v-mangoldu-6-9-2011.html
Poslední tip, trik či komentář