Marinovaná vepřová panenka
(4 porce)
- vepřová panenka
- 1 kg třtinového cukru
- 1 kg hrubé soli
- špetka kakaa
- špetka skořice
- rozmarýn
- šalvěj
- estragon
- tymián
- celý pepř
- hřebíček
- bobkový list
Maso očistíme, zbavíme blán. Bylinky nasekáme najemno. Panenku v nich obalíme. Připravíme si čistou utěrku a na ní promícháme přírodní cukr se solí, skořicí, kakaem a kuličkami pepře. Maso ve směsi obalíme. Poté vše zavineme a převážeme provázkem. Necháme marinovat v lednici alespoň 15 dní.
Nakonec servírujeme v tenkých plátcích, zalijeme olejem a balsamikovým octem.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Filetto-di-maiale-marinato/
Poslední tip, trik či komentář