2 porce
Ingredience
- 2 filety z candáta (každý 180 g)
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 2 stroužky česneku
- Čerstvý tymián
- Sůl
- Pepř
- 1 citron
- 1 lžíce másla
- Výhonky hrášku
- Hladká mouka na poprášení
Filety rozkrájíme na porce. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme přepuštěné máslo. Aby se nám ryba nepřichytla na pánev, kůži poprášíme moukou.
Nejprve vložíme na pánev kusy ryby kůží dolu. Rybu opékáme a ověřujeme, jestli se nepřichytila. Pak porce ji obrátíme.
Po chvíli přidáme do pánve stroužky česneku a tymián. Ryby pokapeme citrónovou šťávou. Ke konci přidáme kus klasického másla. Filety vyndáme na talíř a pokapeme máslem z pánve.
Když kůži filetů z ryb obalíte moUkou, nepřichytí se na pánvi.
Zdroj: Filety z candáta; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1667-filety-z-candata/ [On-line 19.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář