reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát s karamelizovanou jarní cibulkou

2 porce

Ingredience

  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 50 g másla
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce rozinek (propláchnuté a namočené)
  • Směs listových salátů (listy červené řepy, polníček, dubáček)
  • Mladé pampeliškové listy nebo rukola
  • Sůl
  • Pepř

Na dokončení salátu:

  • ředkvičky, kozí sýr, plátky anglické slaniny, tmavý celozrnný chléb

1. zálivka:

  • Olivový olej extra virgine
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • Bílý vinný ocet
  • Dijonská hořčice
  • Čerstvě mletý pepř
  • Sůl

2. zálivka:

  • 2 lžičky medu
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • Šťáva z poloviny citronu
  • 3 lžíce olivového oleje extra Virginie
  • Špetka tymiánu
  • Sůl
  • Pepř

Na pánvi necháme rozpustit máslo. Cibulky podélně překrojíme na poloviny. Řezem dolu je naskládáme na pánev a necháme chvilku opékat. Cibulky posypeme cukrem a přidáme rozinky. Necháme karamelizovat, dokud cibulky nezezlátnou a nezměknou.

Mezi tím si do mísy připravíme směs listů salátů. Zkaramelizované cibulky sundáme z plotny a necháme vychladnout. Salát přelijeme jednou ze zálivek, které snadno připravíme smícháním všech ingrediencí.

Přidáme zkaramelizované cibulky, ředkvičky i kousek kozího sýra. Kdo bude chtít, může si ještě orestovat slaninu.

Jak se zbavit hořkého košťálu u ledového salátu? Salát nejdříve zbavte listů, které jsou poškozené či zvadlé. Potom celou hlávkou lehce, ale energicky bouchněte o pracovní desku. Středový kus – košťál – sám vypadne a hlávka zůstane pohromadě.

Zdroj: Salát s karamelizovanou jarní cibulkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1666-salat-s-karamelizovanou-jarni-cibulkou/ [On-line 19.01.2014]

loading...

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.