4 porce
Pikantní dušené hrušky s jemně štiplavým zázvorem, vše dohromady flambované koňakem – skvělá kombinace hodící se k sýrům podávaným jako dezert.
- 4 větší hrušky
- 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
- 50 g másla
- 2−3 lžíce krupicového cukru
- citrónová šťáva
- koňak
Z hrušek odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostky.
Na rozpuštěném másle hrušky opečeme, zastříkneme citrónovou šťávou, vmícháme zázvor, podusíme a oflambujeme – koňak nahřejeme v nádobce nad ohněm, zalijeme hrušky a zapálíme (nepracujeme pod digestoří!).
Vychlazené hrušky podáváme k sýrům.
Zdroj: Flambované zázvorové hrušky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1047 [On-line 16.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář