reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Flambované zázvorové hrušky

4 porce

Pikantní dušené hrušky s jemně štiplavým zázvorem, vše dohromady flambované koňakem – skvělá kombinace hodící se k sýrům podávaným jako dezert.

  • 4 větší hrušky
  • 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
  • 50 g másla
  • 2−3 lžíce krupicového cukru
  • citrónová šťáva
  • koňak

Z hrušek odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostky.

Na rozpuštěném másle hrušky opečeme, zastříkneme citrónovou šťávou, vmícháme zázvor, podusíme a oflambujeme – koňak nahřejeme v nádobce nad ohněm, zalijeme hrušky a zapálíme (nepracujeme pod digestoří!).

Vychlazené hrušky podáváme k sýrům.

Zdroj: Flambované zázvorové hrušky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1047 [On-line 16.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.