- 1 ananas
- 2 lžíce rozinek
- 8 cl rum
- cukr
- šlehačka
Ananas důkladně okrájíme, a pokud možno nakrájíme na stejné kousky. Kdyby nebyl dostatečně sladký, posypeme ho cukrem. Rozinky necháme nabobtnat v horké sladké vodě. Podle chuti můžeme přidat 1 střik rumu. Vytvarujeme čtyři kopečky zmrzliny a dáme je ještě asi na 5 minut do mrazničky. Kousky ananasu a rozinky dáme na hluboké talíře a přidáme 2 kopečky zmrzliny.
Rum (má mít pokojovou teplotu) nalijeme na naběračku a – chvilka napětí! – zapálíme. Hořící nalijeme na ananas a dozdobíme šlehačkou a ihned podáváme.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/flambovany-ananas-se-slehackou
Poslední tip, trik či komentář