reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Flambovaný ananas se šlehačkou

  • 1 ananas
  • 2 lžíce rozinek
  • 8 cl rum
  • cukr
  • šlehačka

Ananas důkladně okrájíme, a pokud možno nakrájíme na stejné kousky. Kdyby nebyl dostatečně sladký, posypeme ho cukrem. Rozinky necháme nabobtnat v horké sladké vodě. Podle chuti můžeme přidat 1 střik rumu. Vytvarujeme čtyři kopečky zmrzliny a dáme je ještě asi na 5 minut do mrazničky. Kousky ananasu a rozinky dáme na hluboké talíře a přidáme 2 kopečky zmrzliny.

Rum (má mít pokojovou teplotu) nalijeme na naběračku a – chvilka napětí! – zapálíme. Hořící nalijeme na ananas a dozdobíme šlehačkou a ihned podáváme.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/flambovany-ananas-se-slehackou

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.