reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Flan

Ingredience

  • salko 2 kusy
  • granko 1 dávka
  • plechovka polotučného mléka 1 kus
  • smetana 1 kus
  • šlehačka 1 kus
  • čokoládový toping 1 dávka
  • vejce 6 kusů
  • krystalový cukr 3 lžíce

Postup:
1. Salko, granko, polotučné mléko a 6 vajec smícháme. V hrnci si uděláme z cukru a lžičky vody karamel, který použijeme k vytření nádoby pro dezert.
2. Hmotu nalejeme do dvou třetin hrnce, přikryjeme alobalem a vložíme do papiňáku, kde to vaříme 20 minut. Nebo do normálního hrnce, kde to trvá dvě hodiny.
3. Papiňák odtlakujeme a vyndáme, dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc. Lze použít i vodní lázeň a „péct“ v troubě kolem 140-150 °C, což trvá asi 40 minut. Ideální je použít kónickou nádobu (užší dno, širší okraj), aby šel flan lehce vyklopit. Servírujeme se smetanovým mlékem a čokoládovým topingem.

Zdroj: Flan; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/flan [On-line 04.02.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.