Ingredience
- salko 2 kusy
- granko 1 dávka
- plechovka polotučného mléka 1 kus
- smetana 1 kus
- šlehačka 1 kus
- čokoládový toping 1 dávka
- vejce 6 kusů
- krystalový cukr 3 lžíce
Postup:
1. Salko, granko, polotučné mléko a 6 vajec smícháme. V hrnci si uděláme z cukru a lžičky vody karamel, který použijeme k vytření nádoby pro dezert.
2. Hmotu nalejeme do dvou třetin hrnce, přikryjeme alobalem a vložíme do papiňáku, kde to vaříme 20 minut. Nebo do normálního hrnce, kde to trvá dvě hodiny.
3. Papiňák odtlakujeme a vyndáme, dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc. Lze použít i vodní lázeň a „péct“ v troubě kolem 140-150 °C, což trvá asi 40 minut. Ideální je použít kónickou nádobu (užší dno, širší okraj), aby šel flan lehce vyklopit. Servírujeme se smetanovým mlékem a čokoládovým topingem.
Zdroj: Flan; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/flan [On-line 04.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář