Ingredience:
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 50 g cukru
- 200 ml šlehačky
- kůra z 1/2 citronu
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 100 g cukru na karamel
- 50 ml vody na karamel
Vytvoříme si karamel, který nalejeme do zapékacích formiček (tak, aby pokryl celé dno). Ze zbylého karamelu můžeme vyrobit ozdoby. Do misky rozklepne jedno celé vajíčko a jeden žloutek, přidáme cukr a prošleháme. Přidáme kůru z půlky citronu a vanilkový extrakt a šlehačku. Nalijeme do formiček, které dáme do pekáče a do něj vlijeme horkou vodu zhruba do poloviny výšky formiček a dáme do trouby. Po vyndání necháme pořádně vychladnout, kraje ořízneme a vyklopíme (v případě, že flan nepůjde vyklopit, nahřejeme dno v horké vodě). Dozdobíme a můžeme podávat.
Zdroj: FlanCaramel; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/flancaramel [On-line 01.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář