reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Focaccia al formaggio – Slaná bábovka se sýrem

6 porcí

  • 250 g těsta na pizzu (viz recept pizza)
  • 150 g hladké mouky
  • 120 g měkčího sýra Pecorino
  • 80 g parmazánu
  • 3 celá vejce
  • 2 žloutky
  • 1 dl oleje extra virgin
  • špetka soli
  • sádlo na vymazání formy

Těsto na focacciu al formaggio je stejné jako na pizzu. Rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme ho s hladkou mouku, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto zabalíme do fólie a necháme odležet v teple alespoň 2 hodiny, aby nakynulo.
V míse rozšleháme tři celá vejce a dva žloutky, přidáme na kostičky nakrájený měkčí sýr typu Pecorino, strouhaný parmazán, olivový olej a vše dobře promícháme. Směs postupně spojujeme s odleželým těstem na pizzu a přisypáváme mouku, až vypracujeme vláčné těsto. Stranou si necháme trochu směsi na potření. Těsto zaprášíme moukou, dáme do formy vymazané sádlem a necháme opět 2 hodiny odležet v teple. Poté slanou bábovku potřeme zbytkem směsi a hodinu pečeme v předehřáté troubě na 180 °C. Podáváme ještě za tepla, nejlépe s parmskou šunkou.

Zdroj: S Italem v kuchyni 14.3.2010 http://www.makro.cz/index.php?page_id=697&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.