reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Frittelle di riso – Rýžový desert

4 porce

  • 250 g rýže na dezerty (kulatozrnná)
  • 0,5 l mléka
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 1 panák rumu
  • citronová a pomerančová kůra
  • špetka soli
  • špetka jedlé sody
  • cukr na obalení
  • slunečnicový olej na smažení

V hrnci ohřejeme mléko s vanilkovým cukrem a špetkou soli a přisypeme rýži. Vaříme 15 minut, aby rýže nasákla mléko a zhoustla. Necháme vystydnout, poté přendáme do mísy a spojíme s trochou citronové a pomerančové kůry. Přidáme rum, 2 celá vejc a 2 žloutky, špetku soli, špetku jedlé sody a vše dobře promícháme. Ze zbylých dvou bílků vyšleháme sníh a spojíme se směsí. Nakonec přisypeme hladkou mouku. Na pá rozpálíme slunečnicový olej, pomoučíme si ruce a vytváříme ze směsi kuličky, které smažíme do zlatova. Ještě teplé je obalíme v krystalovém cukru a podáváme.

Zdroj: S Italem v kuchyni 14.3.2010 http://www.makro.cz/index.php?page_id=697&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.