reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Fondue

Potřebujeme:

  • 800 g bílé bagety nebo bílého chleba,
  • 400 g sýru typu gruyér (event. madeland nebo eidam),
  • 200 g ementálu,
  • 300 ml bílého vína,
  • 1 lžičku citronové šťávy,
  • 2 lžičky solamylu,
  • 100 ml třešňovice nebo jiné ovocné pálenky,
  • 1 stroužek česneku,
  • černý pepř,
  • trochu mletého muškátového oříšku

Oloupeme stroužek česneku a vytřeme jím kotlík. Oba druhy sýrů nastrouháme a s vínem a citronovou šťávou necháme v kotlíku za stálého míchání rozpustit. Ve studené vodě rozmícháme solamyl a vmícháme ho do sýrové omáčky. Ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a opepříme. Sýrovou hmotu za stálého míchání ještě jednou krátce povaříme, až je hladká a krémová, poté ji přendáme na lihový vařič.
Chléb pokrájíme na kousky a podáváme odděleně. Fondue se musí i během jídla mírně vařit. Stále mícháme, aby hmota zůstala vláčná.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/fondue-16-12-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.