Ingredience
- 300 g cibule
- 60 g másla
- 1 lžička cukru
- 1 dl bílého vína
- 1 l vývaru
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- Pepř
- Mouka
- 1 bageta
- 100 g brynzy
Bagetu nakrájíme na kolečka, která namažeme brynzou a dozlatova opečeme v troubě. Rozehřejeme si máslo a začneme pozvolna smažit na větší kousky nakrájenou cibuli. Jen co lehce zezlátne, přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat. Přisypeme mouku a přilijeme víno a vývar. Dochutíme tymiánem a necháme 20 minut vařit.
Zdroj: Francouzská cibulačka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2392-francouzska-cibulacka/ [On-line 14.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář