- 7 lžic olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 900 g cibule nakrájené na kolečka
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 l drůbežího vývaru
- sůl, pepř
- 5 toustů
- 60 g strouhaného sýra
Smícháme tři lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a opatrně osmahneme plátky cibule dozlatova (asi 20 minut). Do cibule zamícháme mouku, přidáme vývar, sůl a trochu pepře. Uvedeme do varu, pak zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem asi 15 minut.
Mezitím potřeme tousty olejem a narovnáme je na plech. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme 10 minut, dokud nejsou křupavé.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/francouzska-cibulacka-toast [On-line 18.3.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář