reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzská čočková polévka

6−8 porcí

  • 500 g zelené čočky
  • voda na namočení čočky
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 6 lžic oleje
  • 1 řapík celeru
  • 1 větší mrkev
  • 10 cm pórku
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 1 lžička celého fenyklu
  • 4 bobkové listy
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • mletý pepř
  • sůl
  • 300 g klobásy
  • 30 g másla

Na podávání

  • 200 g zakysané smetany (nejlépe crème fraîche)

Čočku přes noc namočíme, poté vodu slijeme a čočku ještě propláchneme.

Celer, mrkev a pórek nakrájíme na kostičky a na oleji pozvolna osmahneme, přidáme scezenou čočku, římský kmín, bobkový list, fenykl, smítku tymiánu a celý stroužek česneku, osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem, zakryjeme pokličkou a vaříme mírným varem doměkka.

Po uvaření vyjmeme bobkový list a tymián, dochutíme solí a pepřem, zjemníme máslem. Polévku podáváme s opečenou klobáskou a zakysanou smetanou.

Zdroj: Francouzská čočková polévka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1327-francouzska-cockova-polevka/ [On-line 06.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.