- 12 plátků toastového chleba
250 ml mléka
4 vejce
lžička cukru moučky
špetka soli
máslo
skořicový cukr
na doplnění:
- čerstvé ovoce
sterilované ovoce
džem
javorový sirup
bílý jogurt
vanilková omáčka
Plátky toastového chleba rozřízneme na půl, namočíme do mléka, které jsme předem do hladka rozmíchali s vejci, moučkovým cukrem a špetkou soli, a z obou stran osmažíme na přepuštěném másle. Na závěr je obalíme ve skořicovém cukru a podáváme s ovocem, džemem, javorovým sirupem, vanilkovou omáčkou nebo bílým jogurtem. Každý podle vlastní chuti.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/299-francouzske-toasty/
Poslední tip, trik či komentář