4 porce nebo na 12−16 chlebíčků
- 200 g brambor
- 60 g mrkve
- 60 g fazolových lusků
- 60 g hrášku
- 80 g kyselé okurky
- 80 g kyselého jablka
- 150 g majonézy
- citronová šťáva
- dijonská hořčice
- bílý mletý pepř
- worcesterská omáčka
- sůl
Uvařené brambory ve slupce necháme zchladnout a oloupeme. Očištěnou mrkev a fazolové lusky uvaříme na skus, hrášek krátce spaříme. Veškerou zeleninu spolu s kyselou okurkou a jablíčkem nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s majonézou, ochutíme hořčicí, bílým pepřem, worcesterskou omáčkou a solí.
Francouzský chlebíček
- chlebíčková veka
- majonéza
- lístky hlávkového salátu
- francouzský salát
- vařené vejce
- uzený losos
- kyselá okurka
- šunka
- oliva
Každý plátek veky potřeme majonézou a ozdobíme lístkem salátu, kopečkem francouzského salátu, kouskem vařeného vejce, růžičkou lososa, vějířkem okurky, kornoutkem šunky a olivou.
Zdroj: Francouzský salát; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1217 [On-line 09.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář