reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzský salát

4 porce nebo na 12−16 chlebíčků

  • 200 g brambor
  • 60 g mrkve
  • 60 g fazolových lusků
  • 60 g hrášku
  • 80 g kyselé okurky
  • 80 g kyselého jablka
  • 150 g majonézy
  • citronová šťáva
  • dijonská hořčice
  • bílý mletý pepř
  • worcesterská omáčka
  • sůl

Uvařené brambory ve slupce necháme zchladnout a oloupeme. Očištěnou mrkev a fazolové lusky uvaříme na skus, hrášek krátce spaříme. Veškerou zeleninu spolu s kyselou okurkou a jablíčkem nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s majonézou, ochutíme hořčicí, bílým pepřem, worcesterskou omáčkou a solí.

Francouzský chlebíček

  • chlebíčková veka
  • majonéza
  • lístky hlávkového salátu
  • francouzský salát
  • vařené vejce
  • uzený losos
  • kyselá okurka
  • šunka
  • oliva

Každý plátek veky potřeme majonézou a ozdobíme lístkem salátu, kopečkem francouzského salátu, kouskem vařeného vejce, růžičkou lososa, vějířkem okurky, kornoutkem šunky a olivou.

Zdroj: Francouzský salát; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1217 [On-line 09.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.