Potřebujeme:
- 500 g fusilli,
- 1 velký lilek,
- 1 větší cuketa,
- 200 g sušených rajčat naložených v oleji,
- 200 g strouhaného parmezánu nebo pecorina,
- 5 stroužků česneku,
- pár snítek tymiánu,
- svazek čerstvé bazalky,
- olivový olej,
- čerstvě mletý pepř,
- sůl
Lilek nakrájíme na plátky, které nasolíme a necháme asi hodinu „vypotit“. Poté ho opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Položíme společně s cuketou nakrájenou na tenké plátky a rajčaty na pečící papír na plech, posolíme mořskou solí, pokapeme olivovým olejem smíchaným s nasekaným česnekem, parmezánem a tymiánem a dáme péci pod gril do trouby.
Těstoviny uvaříme na skus a promícháme je s grilovanou zeleninou. Před podáváním posypeme nasekanou bazalkou a parmezánem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/fusilli-s-grilovanou-cuketou-a-lilkem-9-9-2010.html
Poslední tip, trik či komentář