Na 4 porce:
- 2 papriky červené,
- 6 rajčat ,
- 1/2 salátové okurky,
- 2 stroužky česneku,
- sůl, pepř,
- cukr,
- 4 lístky bazalky,
- 2 kompotové broskve,
- 500 ml tomatového džusu,
- 100 ml šťávy z broskvového kompotu,
- pár kapek červeného tabasca
na dohotovení:
- 1 paprika,
- 1 rajče,
- 1/2 lžíce másla,
- 1 kompotovaná broskev
Papriky, rajčata a salátovou okurku nakrájíme na menší kusy a vložíme do mixéru.
Přidáme česnek, sůl, pepř, cukr, lístky bazalky, kousky broskve, tomatový džus, šťávu z broskvového kompotu a tabasco. Vše řádně rozmixujte a propasírujeme přes cedník. Umixovanou polévku dáme vychladit do lednice. Jednu papriku a jedno rajče nakrájíme na malé kostičky. Lehce je orestujeme na pánvi. Kostičky orestované zeleniny rozdělíme do talířů a zalijeme vychlazenou polévkou. Ozdobíme plátkem kompotované broskve.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/gaspacho-s-koriandrovym-pestem-16-7-2009.html
Poslední tip, trik či komentář