(8 – 10 porcí)
- 700 g sterilovaných rajčat
100 g cibule
2 dcl olivového oleje
1 dcl červeného vína
30 g česneku
chilli paprička
mletá sladká paprika
cukr
sůl
pepř
na ozdobení:
- kysaná smetana
salátová okurka
barevné papriky
černé olivy
čerstvá bazalka
Ve velké nádobě smícháme naložená rajčata s olivovým olejem, červeným vínem, najemno nasekanými chilli papričkami, sladkou paprikou, trochou pepře, česneku, cukru a soli. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vše důkladně rozmixujeme a dáme vychladit. Servírujeme s nokem kysané smetany, ozdobené drobnými kostičkami barevných paprik, salátové okurky, černých oliv a lístkem bazalky.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/145-gazpacho/
Poslední tip, trik či komentář