Suroviny
- bílá cibule 30 g
- česnek 1-2 stroužky
- velmi zralá rajčata 600 g
- salátová okurka 1
- zelená paprika 1
- červená paprika 1
- bílý chléb 60 g
- červený vinný ocet 20 g
- extra panenský olivový olej 50 g
- sůl, pepř
Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme. Rajčata, papriky a oloupanou okurku nakrájíme na větší kousky.
Do mixéru vložíme rajčata, okurku, papriky, cibuli, oloupaný česnek, 30 g bílého chleba, ocet a olej a rozmixujeme. Slijeme do cedníku a přepasírujeme.
Osolíme, opepříme, promícháme a necháme v lednici 2 až 3 hodiny vychladit.
Zbytek pečiva nakrájíme na malé kostičky a v troubě upečeme krutonky.
Zdroj: Gazpacho Andaluz; Ohnivý kuře – pod pokličkou - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/gazpacho-andaluz [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář