Ingredience
- 1 žlutá paprika
- 6 žlutých rajčat
- 1 červené rajče
- ½ okurky
- 2 stroužky česneku
- 1 jarní cibulka
- Sůl
- Pepř
- 100 ml 100% rajčatové šťávy
- 1 malá cibule
- 1 lžíce červeného octa
- Estragon
- Petržel
- Lžíce olivového oleje
- Lžička cukru
- Chilli omáčka
Okurku oloupeme, zbavíme semínek a dáme do mixéru. Přidáme jarní cibulku, klasickou cibuli, rajčata, petržel, papriky, estragon, petržel a cukr. Zalijeme šťávou z rajčat, olivovým olejem a octem a začneme mixovat. Následně polévku osolíme a opepříme, zakápneme chilli omáčkou a ještě jednou promixujeme. Nakonec ji vychladíme v lednici.
Zdroj: Gazpacho panák; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2345-gazpacho-panak/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář